Дами и господа! Съграждани! Съмишленици! Наказателното ми дело е политическо. Така

...
Дами и господа! Съграждани! Съмишленици! Наказателното ми дело е политическо. Така
Коментари Харесай

Лилия Чанишева пред съда: Путин е корупция, ниски заплати и растящи цени. Путин е война!

" Дами и господа! Съграждани! Съмишленици!

 

Наказателното ми дело е политическо. Така че не се усещам отговорен. Аз съм политик, жена, която е преследвана от мъже съперници. Техните имена са: Путин и Хабиров.

 

Политиката също е специалност. Затова да призная виновност за мен е същото като да призная виновност на учителка, че е учителка, и на лекарка, че е лекарка.

Не съм самичък в политиката. Както споделих, има съперници. Следователно, с цел да направя преценка за моята активност, е значимо да познавам подтекста. И това е той.

 

Именно при Хабиров в Башкортостан започнаха да се нападат цивилен деятели и еколози, районната социална организация " Башкорт " беше приета за екстремистка, политикът Дилмухаметов, ръководителят на синдиката на медицинските служащи Орлов, юристът Войчех бяха хвърлени в пандиза и зам. Чувилин е задържан. Стана небезопасно за всички да живеят в Башкирия, защото Хабиров също прилагаше силови способи за битка с дамите, които показват своята гражданска позиция.

 

Сравнете нашите дейности: петиции, гласност, тъжби, присъединяване в мирни манифестации и обществени чувания. А в отговор: следене, обиски, отвличания, арести, затвори, принудително евакуиране от обществени чувания, залята багра върху колата, заведени са милиони правосъдни каузи за компенсиране на заплатите на служителите на реда за работа на нашите манифестации.

 

В същото време самият Хабиров непрестанно се пробва да продаде башкирски естествени монументи на олигарсите, затваряйки лечебни заведения и плащайки незадоволително лекари, мамейки публични поръчки и принуждавайки жителите на републиката да надплащат за жилищни и комунални услуги. Веднъж нашият район се състезаваше с Татарстан. Сега резултатът е на таблото: в Башкортостан има два пъти повече небогати, в сравнение с в прилежащата република.

 

Когато се подготвях за „ последната дума “, прочетох „ последните думи “ на 10 души. Ето техните имена: Евгений Ройзман, Владимир Кара-Мурза, Дмитрий Иванов, Алексей Горинов, Андрей Пивоваров, Иван Сафронов, Владимир Воронцов, Юрий Жданов, Иля Яшин и, несъмнено, Алексей Навални.

Това са все мощни и интелигентни мъже, които Путин съумя да осъди през годината и половина, в която съм в пандиза. Но Путин не пощади и дамите: журналистът Пономаренко беше наказан на 6 години затвор, художникът Скочиленко чака правосъден развой, театралните дейци Беркович и Петрийчук са съдени, художничката Цветкова беше съдена няколко години, а политикът Галямин беше обезвреден. И какъв брой други имена на надарени и смели дами, хвърлени в пандиза за позицията си, остават незнайни.

 

И след всичко това някогашният министър-председател Дмитрий Медведев седи в юридически конгрес и се смее на обстоятелството, че в съветското държавно управление има по-малко от 25% дами, за разлика от държавното управление на Египет. Това значи ли, че дамите у нас нямат място в политиката? Или достъпът до тази специалност зависи от политически възгледи? Това не е ли дискриминация? И на нашия стъклен таван властимащите взеха решение да прибавят решетки на прозорците?

 

Нарушаването на моите политически права и правата на моите съграждани е поредно. Това допуска, че Путин от дълго време е желал да изкорени всяко противоречие и да сътвори враждебна среда сред хората и държавното управление с единствената цел да се задържи на власт през 2024 година Но Путин е корупция, ниски заплати и пенсии, падаща стопанска система и растящи цени. Путин е война! И това към този момент се отрази на всички!

 

Отговорете на въпроса: Живеете ли по-добре в този момент, в сравнение с преди 10 години? По-лесно ли ви е да пазарувате, в сравнение с преди 10 години? Чувствате ли се по-сигурен, в сравнение с преди 10 години? Ако отговорът ви е „ не “, давайте! И можете да измененията живота си към по-добро.

 

Ваша чест! За мен вие сте освен арбитър, само че и мой гласоподавател. По време на процеса ви споделих за напредъка си. Подкрепете ме като политик, като жена и ще направя всичко допустимо да ви спася от противозаконния напън на изпълнителната власт. Ще продължа да се боря с корупцията и беззаконието в нашата република.

 

Ваша чест! Вие сте освен арбитър и гласоподавател, само че, както сподели процесът, сте и човек със лична позиция. Ако ме вкарате в пандиза за 12 години, няма да имам време да родя дете. Дай ми късмет да бъда майка.

 

Лилия Чанишева "

 

Медуза, превод Фрог нюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР